Timo ja Jolihem Torchwood "Romeo"
FI MVA HeVW-12 VV-15 Noble Ally Jump For Life "Ceri"
FI MVA Noble Ally Proud Mary "Lily"
FI MVA EE MVA Noble Ally Quatro "Paavo"
FI MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA Noble Ally Savannah "Sani"

Tässä pieni Noble Ally historiikki

TIMO JALO

(9.9.1956-7.5.2019)

Noble Ally kennelin perustaja, menestyksellistä kasvatusta vuodesta 1999-2016. Staffiyhdistyksen hopeinen kunniamerkki myönnettiin vuonna 2018. Tekstin päällä kuvia Timon aikaisista tähdistä.

Timolla oli pitkä historia staffien parissa, ensimmäinen staffi oli FiMva Powerstaff Big Mac "Riku", joka syntyi vuonna 1992 ja eli 15 -vuotiaaksi. Staffipentueita oli yhteensä 19 kpl ja ranskispentueita 2kpl. Näihin lukeutuu useita menestyneitä kasvatteja.

Koiraharrastus toi yhteen Timon ja Fi-nell's kasvattaja Tarja Kiven ja nämä kaksi kenneliä ovat toimineet yhteistyössä saman katon alla jo Noble Allyn alkutaipaleelta lähtien. Ensimmäinen pentue syntyi 1999 ja viimeinen 2016. Näihin vuosiin mahtuu paljon muistoja.

Timo oli kasvattiensa ehdoton suosikki, hän jaksoi leikittää ja touhuta niiden kanssa kun tulivat kylään. Viimeiset elinvuotensa Timo oli vakavasti sairas, mutta hän oli silti sinnikkäästi näyttelykehien laidoilla kuvailemassa staffeja ja mukana yhteisissä tapaamisissa. Hänen viimeiseksi pentueeksi jäi 2016 syntyneet S -pennut, josta on mm. meidän Sylvi (Noble Ally Sincerely Yours). Timo nukkui pois toukokuussa 2019 läheistensä läsnäollessa.

...sitten jotain minusta...

Ihan ensimmäinen kontakti rotuun oli 2000 -luvun alussa, kun sattumalta olimme Hannan, Timon tyttären kanssa samassa työpaikassa. Hän jutteli isänsä staffikasvatuksesta joskus työn lomassa ja eräälle firman virkistyspäivälle Kuhankuonon luontopoluille Hanna toi mukanaan staffinarttu Fridan. Olin myyty.

Vuodet vieri, oli muutoksia työ- ja yksityiselämässä, mutta kipinä tähän rotuun kyti koko ajan. Puolisoni Larin kautta pääsin tutustumaan ystäviensä staffikaksikkoon Austiniin ja Astridiin, jotka olivat Fi-nell's kennelin kasvatteja. He ohjasivat olemaan yhteyksissä Fi-nell's/Noble Ally -kenneliin. Ja olihan se melkoinen lottovoitto, kun vastuullinen kasvattaja löytyi ihan lähistöltä.

Vuonna 2015 syntyi Q -pentue, josta meille valikoitui Noble Ally Quatro "Paavo". Jo ennen pentueen syntymää olin kasvattajien kanssa näyttelykehien laidoilla tutustumassa rotuun ja pentujen synnyttyä useamman kerran viikossa tuli kykittyä pentulaatikolla. Paavon kotiuduttua yhteydenpito jatkui edelleen. Kasvattajat tunsivatkin tämän lempeän ja avoimen pikkujättiläisen kuin omat taskunsa, joten Paavon ollessa 1,5 vuotias hän sai kaverikseen Sylvin S -pentueesta. Pienestä ikäerosta huolimatta tämä kaksikko on ollut kuin paita ja peppu ihan ensitapaamisesta lähtien.

Olen päässyt seuraamaan kasvatustyötä aitiopaikalta, nähnyt  sen tuomia iloja ja murheita, kuunnellut korvat höröllä kasvattajakonkareiden ajatuksia ja tarinoita vuosien takaa ja yrittänyt sisäistää sitä valtavaa tiedon määrää jota olen heiltä saanut. Kasvattajan peruskurssin suoritin lokakuussa 2018 ja kennelnimiasiaa hetken pohdittuani tuntui luonnolliselta jatkaa Noble Allyn tarinaa.

Kiitos Timolle yläkertaan, sekä Fi-nell's kasvattajat Tarja Kivi ja Tiina Simonen.

Tästä on hyvä jatkaa.

Jaa tämä sivu