Staffi rotuna

Luonteeltaan sen kuuluu olla avoin, rohkea, peloton ja ehdottoman luotettava.

Staffi on melkoinen energiapakkaus ja soveltuukin parhaiten perhekoiraksi aktiivisille, liikuntaa harrastaville ihmisille. Ei nyt mitään maratoneja sentään -kohtuus kaikessa, mutta parhaiten energiaa saa purettua ulkosalla. Muuten staffi tekee sen sisätiloissa ja se tietää remonttia sekä uusia huonekaluja syötyjen tilalle.

Staffi on fiksu, vaikkei se aina päälle päin näykään. Sille on mm. helppo opettaa erilaisia temppuja ja näin tarjota tarpeellista aivotyöskentelyä, joka myös tehokkaasti kuluttaa energiavarastoja. Toko, Rally -toko, agility, koiratanssi ja liuta muita lajeja soveltuvat myös staffille mainiosti. Vaikkei kisakentät siintäisikään silmissä, niin harrastukset vahvistavat koiran ja omistajan välistä suhdetta. Tämä heijastuu myös siihen tavalliseen arkeen kotosalla. Itsekin olemme koirien kanssa "olkkari-tokoilijoita" ja voi miten ne nauttivat yhteisistä treenituokioista!

Onnellisimmillaan staffi on, kun se saa olla oman perheensä kanssa kaikkialla. Staffi on hyvin ihmisrakas -välillä jopa ärsyttävyyteen asti. Toisten koirien kanssa yleensä tulee vielä nuorena toimeen, mutta on syytä varautua että tilanne saattaa muuttua koiran varttuessa aikuiseksi, varsinkin samaa sukupuolta olevien kesken. Voimakkaana koirana se ei sovellu perheen pienimpien ulkoilutettavaksi.

Staffi EI OLE koirapuistokoira.

Rodun historia on syytä pitää mielessä vielä tänäkin päivänä, vaikka sitä ei alkuperäiseen jalostustarkoitukseensa ole enää aikoihin käytettykään.

Jaa tämä sivu